Loading...

Please wait...

ECO en duurzaam

Filters

Filter op prijs

 

bodembreedte tas

drukhoogte pen

merk

levertijd

materiaal

kleur

capactiteit

houdbaarheid

vorm van sleutelhanger

hengsel lengte

soort pen

schrijfkleur

stofdikte

mechanisme pen

minimale afname

productverpakking

kenmerken pen

druktechniek

productformaat

product soort

inhoud

Categorieën

Categories

Filter op

Producten 1–36 van 334

Producten per pagina

Eco en duurzaam ecologische geschenken bedrukken.
Eco en duurzaam duurzame producten bedrukken, ecologische producten, biologische producten, oeko-tex… Het zijn heel veel verschillende namen. Maar ze geven allemaal aan dat het artikelen zijn die op een andere manier dan de gebruikelijke manier zijn geproduceerd. Hieronder geven wij een kleine uitleg.
Wat betekenen al die ECO termen?
Biologisch betekent met respect voor dier en milieu. Biologisch katoen moet voldoen aan de strikte regels van de Europese bio wetgeving. Dus absoluut zonder chemische bestrijdingsmiddelen bij de teelt en de verwerking.  De termen ‘biologisch’ en ‘bio’ zijn wettelijk beschermd.

Ecologisch betekent milieuvriendelijk of met zorg voor mens en milieu. Niet meer en niet minder dan dat. Ook hier zijn chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest zo veel mogelijk vermeden. Want die zijn slecht voor het milieu.

Duurzaam betekent dat het product geproduceerd is rekening houdend met de productie van de benodigde grondstoffen. Maar ook of het product lang meegaat. En of het vervoer zo kort mogelijk is en of het na gebruik in de recycle cyclus mee kan.

Oeko-tex is een keurmerk voor textiel zoals t-shirts en tassen. Daarbij toetsen zij is of er duurzaam, milieuvriendelijk en sociaal maatschappelijk verantwoord geproduceerd is.