Loading...

Please wait...

Duurzame producten

Filters

Filter op prijs

 

bodembreedte tas

drukhoogte pen

merk

levertijd

materiaal

kleur

capactiteit

houdbaarheid

vorm van sleutelhanger

hengsel lengte

soort pen

schrijfkleur

stofdikte

mechanisme pen

minimale afname

productverpakking

kenmerken pen

druktechniek

productformaat

product soort

inhoud

Categorieën

Categories

Filter op

Producten 1–36 van 319

Producten per pagina

Duurzame producten bedrukken

Promo2000 heeft een fijn assortiment natuurlijke of duurzame producten bedrukken. Het is niet moeilijk om een keus te maken voor producten die gecertificeerd zijn. Want ze hebben een minder schadelijk productieproces hebben of  ze zijn beter afbreekbaar. Er zijn verschillende termen voor in omloop zoals milieuvriendelijk, gerecycled, minder milieubelastend, groene producten, bio, ecologisch, eco, natuurlijk. De meeste van deze artikelen zijn voorzien van een merkje dat in het artikel is gestanst of voorzien van een label. Dus jij en je klant kan zien, dat het om een duurzaam product gaat. En een duurzaam product zegt iets over jouw bedrijf!

Welke duurzame materialen zijn er?

Er zijn genoeg producten die duurzamer zijn dan de standaard producten. Denk maar eens aan gecertificeerd hout, bamboe, stro, PP-nonwoven, bio-katoen, gerecycled papier. Maar ook pennen van gerecyclede PET-flesjes.
Op deze afdeling vind je allerlei producten. Van bamboe snijdplanken tot koffiebekers van rijstvlies en oeko-tex gecertificeerde katoenen tasjes.
De soorten producten kan je verdelen in twee groepen. In de ene groep zitten dan de producten die gemaakt worden van een grondstof die duurzaam is. Dus de teelt of de verbouw van de grondstof, is minder belastend dan de conventionele. Denk dan aan kurk en jute en bamboe. Die planten hebben weinig water nodig en of kunnen meerdere keren per jaar geoogst worden.
De tweede groep is de groep producten die gemaakt wordt van een grondstof die al een keer gebruikt is. Gerecycled plastic, social plastic, PET. Ook dat is duurzamer dan nieuwe kunststoffen. Een tenslotte een kleine groep restmaterialen, zoals stro, die in plaats van weggegooid, benut wordt.