Loading...

Please wait...

Pepermunt bedrukken

Filters

Filter op prijs

 

merk

levertijd

materiaal

kleur

houdbaarheid

minimale afname

productverpakking

druktechniek

Categorieën

Categories

Filter op

35 producten

Producten per pagina

Pepermunt bedrukken

Pepermunt bedrukken is een prima idee want iedereen vindt het lekker. Er zijn hel veel verschillende potjes en blikjes en verpakkingen mogelijk. Ze zijn verkrijgbaar vanaf kleine aantallen. En ze zijn altijd prima te bedrukken. Pepermunt past prima in jouw promotie!

Hoe maken ze pepermunt?

Pepermunt bestaat uit een mengsel van zetmeel, pepermuntolie uit muntblad van de Mentha Peperita plant en geleermiddel en suiker. De pepermuntolie halen ze uit het blad door het blad te drogen en daarna te stomen. De olie drijft dan op het water en kan je er zo af scheppen. Het geleermiddel is nodig om de pepermunt dikker en harder te maken. Ook wordt Arabisch gom toegevoegd voor een extra binding. Het mengsel ziet eruit als een soort deeg. Als het ‘deeg’ nog niet uitgehard is, kan je het in mallen doen. Want daarmee krijg je reliëf op het pepermunt krijgt, bijvoorbeeld een logo of een naam. In deze fase kan je het ook in een bepaalde vorm snijden. Als de pepermunt in de juiste vorm is, drogen we in een droogkamer. Daarna krijgt het zijn bedrukte wikkel en als je jouw logo erop laat drukken, heb je dus eigen reclamepepermunt!

Is er verschil tussen pepermunt en mintdextrose?

Ja, bij mintdextrose wordt er dextrose dat uit graan komt, en mais, toegevoegd. Dat zijn goedkope grondstoffen en daarmee verlaag je de prijs van de promotie van pepermunt. Qua smaak is mintdextrose wat minder pittig en vasthoudend dan ‘echte’ pepermunt.