Loading...

Please wait...

Valentijnsdag

Filters

Filter op prijs

 

merk

levertijd

materiaal

kleur

houdbaarheid

minimale afname

productverpakking

druktechniek

Categorieën

Categories

34 producten

Producten per pagina

Valentijnsdag

Valentijnsdag, de liefste dag van het jaar. En elk jaar op 14 februari is het weer zo ver. De kaarten, bonbons, en cadeautjes zoals bloemen en parfums, vliegen de deur uit op weg naar de allerliefste!
Reden genoeg om je allerliefste klanten ook te verwennen met, hoe kan het ook anders, een gepersonaliseerd promotieproduct of bedrukt relatiegeschenken. En natuurlijk in de vorm van een hart! Lang leve de liefde!

Waar komt Valentijsdag vandaan?

Valentijnsdag is de dag waarop van oudsher geliefden elkaar extra aandacht geven. Maar op deze dag mag je ook je liefste klanten wat extra’s geven.
De dag bestaat al heel lang, al in het jaar 496 riep de toenmalige Paus de datum 14 februari uit tot dag van de Heilige Valentijn.
Er gaan verschillende verhalen rond over het ontstaan van de dag.

Het maandblad QUEST maandblad zegt op QUEST.nl

Het verhaal gaat dat we elkaar op 14 februari de liefde verklaren, omdat op die dag priester Valentinus geëxecuteerd werd. Hij zou rond 260 na Christus een wet van keizer Claudius II genegeerd hebben. Die verbood zijn soldaten om te trouwen, omdat ze dan beter zouden vechten. Daar wilde de priester zich niet aan houden en hij verbond de verliefde stelletjes in het geheim in de echt. Valentinus werd betrapt en gevangen gezet, waarop hij verliefd werd op de blinde dochter van zijn bewaker. En natuurlijk genas hij haar van haar blindheid, want dat doen heiligen.

De vader van het meisje is zo onder de indruk van dit wonder, dat het gezin zich bekeert tot het christendom. Dat was de druppel voor Claudius II, en hij laat de priester onthoofden. Op zijn executiedag zou Valentinus zijn geiefje een briefje hebben toegestopt met daarop de woorden ‘van je Valentijn’. En ziedaar, het begin van de legende van Sint-Valentijn.

In Nederland heeft in de jaren 90 van de vorige eeuw, de commercie het fenomeen populair gemaakt. Waar eerst alleen Valentijnskaartjes werden verzonden, worden tegenwoordig ook cadeautjes uitgedeeld. En waar cadeautjes worden uitgedeeld, daar wil je als bedrijf bij zijn om je bedrijfslogo nog eens onder de aandacht te brengen. Bovendien is iedereen dol op zoet. Dus de perfecte match is snel gemaakt : liefde, zoet, promotie!
Je kan je hart laten spreken en iets met je hele hart doen. We hebben meer dan genoeg harten en hartjes voor je die we kunnen bedrukken. En er zijn vast meer uitdeel mogelijkheden dan alleen met Valentijnsdag.