Loading...

Please wait...

Kauwgom bedrukken

2 producten

Producten per pagina

Kauwgom bedrukken.

Kauwgom bedrukken kan je inzetten als promotiemiddel. Want die bedrukte wikkel ziet je klant! Maar waar komt kauwgom vandaan?

In Scandinavië zou men al 9 duizend jaar geleden op boomhars gekauwd hebben en ook van de Grieken is bekend dat zij op hars van de mastiekboom kauwden. Het kauwen zou concentratieverhogend werken, desinfecterend voor de mond en ontspannend zijn. In de Verenigde Staten ontdekte Thomas Adams begin 19 de eeuw dat ‘chicle’, een mexicaanse gom, heel geschikt was om op te kauwen. Adams ontwikkelde samen met William Wringley machines om kauwgom in grote oplage te maken. Er werd nu ook kleurstof, smaakstof en suiker aan toegevoegd. Pas na de Tweede Wereldoorlog werd kauwgom populair in Europa.

Hoe wordt bedrukte kauwgom gemaakt ?

Gom is sap dat uit bomen is gehaald. De gom wordt gesmolten en smaakstoffen en kleurstoffen worden toegevoegd. Deze massa kneedt men en daarvan maken ze een dunne sliert. De sliert gaat door een wals. En van deze platte sliert snijdt men stukjes kauwgom. Daarna krijgen ze een glanslaagje. Op grote rollen folie drukken we de gewenste opdruk. Daarna snijden we het folie op maat. De stukjes kauwgom en de wikkel gaan daarna door één inpakmachine. Dus elk stukje krijgt zo zijn eigen verpakking.  Voilá, jouw promotiekauwgom is klaar!