Loading...

Please wait...

Gerecycled katoenen tassen

Filters

Filter op prijs

 

bodembreedte tas

levertijd

materiaal

kleur

hengsel lengte

stofdikte

minimale afname

druktechniek

Categorieën

Categories

16 producten

Producten per pagina

Gerecycled katoenen tassen

Gerecycled katoenen tassen als promotiemateriaal om je bedrijf, je product of je dienst te promoten, is een goede zaak! Want gerecycled katoenen tassen zijn in vergelijking met de gebruikelijke katoenen tassen, een stuk duurzamer en milieuvriendelijker.

Is recycle katoen goed voor het milieu?

Ja, recycle katoen is goed voor het milieu. Want recycle katoen maken we van katoenvezels van katoenen kleding die niet meer gebruikt is. De vezels zijn dan verwerkt en gemaakt tot garens. Van die garens weeft men nieuwe stoffen. En van die stoffen maken we dan weer schoudertassen en rugzakjes. Als je dit proces gaat vergelijken met het maken van garens uit nieuwe katoenvezels, kost dat relatief weinig energie. Want er komen geen chemische stoffen aan te pas. Ook het gebruik van water beperkt men voor grootste deel. En dat is hard nodig want het produceren van 1 kilo katoen, kost gemiddeld 8000 liter water. Plus 200 gram kunstmest om de groei van de katoenplant te bevorderen. Ook kost het nog eens 20 gram bestrijdingsmiddelen die niet alleen op de katoen maar ook via het water in het milieu terecht komen en daar veel schade aanrichten.

Inzamelen van textiel voor recycle stof

Het is dus de moeite waard om je oude kleding en ander textiel in te leveren in textielbakken of af te geven bij recycle verzamel punten. Lang niet altijd is je kleding geschikt voor direct hergebruik als kleding. Maar het is dan wél geschikt om dit gerecyclede katoen mee te maken. Doe mee en draag bij aan een beter milieu, laat zien dat jouw bedrijf andere keuzes kan maken dan de makkelijke keuze. Het begint echt bij jezelf….