Loading...

Please wait...

Zeep bedrukken

21 producten

Producten per pagina

Zeep bedrukken.

Zeep bedrukken, dat doe je bij Promo2000. Logozeep, wist je dat het bestond? Bedrukte zeepblaadjes in doosje, reiszeep of pompdispenser. In een handomdraai je logo bij je klant!

Hoe lang is er al zeep ?

Rond circa 2800 voor Christus, gebruikte men al zeep. De eerste zeep komt uit Babylon, waar een cilinder is gevonden met daarin een geparfumeerde klei die een zeepachtige substantie bleek te bevatten. Maar ook uit spijkerschrifttabletten blijkt dat er al sprake was van zeep omdat het recepten voor het maken van zeep beschrijft.  Ook in, wat nu Irak is en delen van Syrië en Iran, zijn potten gevonden met zeepachtige materialen. Bovendien is een rol papyrus gevonden ( van 1550 voor Christus) waarop staat dat Egyptenaren in bad gingen en dat zij verschillende materialen zoals oliën en zouten combineerden om zeep te maken.

Waaruit bestaat zeep?

Oorspronkelijk werd zeep gemaakt van dierlijke en plantaardige oliën, vermengd met vet en as van verbrande planten. Aan die samenstelling is weinig veranderd. Het parfumeren van de zeep is wel steeds belangrijker geworden. Ook is de vormgeving en verpakking steeds uitgebreid.Vanwege de makkelijke bewerkbaarheid, is zeep in veel vormen verkrijgbaar. Het woord zeep is waarschijnlijk afkomstig van de naam van de berg SAPO, waar klei van diens oevers gebruikt werd als ingrediënt voor zeep. Maar het bestaan van die berg is omstreden. Andere historici menen dat het woord eerder lijkt af te stammen van de plaatsnaam SAVONA alwaar de eerste harde zepen gemaakt zouden zijn. In andere talen heet zeep: savon, jabón, seife, sapone, saboa, saebe, sapa en soap.

Op zoek naar meer verzorgingsproducten? Bekijk dan ons volledige assortiment verzorgingsproducten.

Wil je graag persoonlijk advies over de verschillende soorten zeep dan kun je contact met ons opnemen.