Loading...

Please wait...

Bedrukken

Hoe moet ik mijn logo of artwork aanleveren?

Artwork dient aangeleverd te worden als gevectoriseerd bestand o.v.v. de PMS kleuren. Dit geldt voor zowel logo’s als afbeeldingen als tekst. Tekst kunnen wij ook zonder gevectoriseerd bestand (bij)plaatsen, daarvoor worden zetkosten berekend. Aanpassingen aan logo worden uitbesteed aan een tekenaar en daarvoor wordt arbeidsloon berekend.

↑ naar boven


Hoe weet ik of mijn bedrukking goed op het product komt?

Voordat de artikelen bedrukt/bewerkt worden, ontvangt u gratis éénmalig een digitale drukproef ter goedkeuring. Een akkoord op de digitale drukproef is bindend; achteraf kunnen geen reclamaties in behandeling worden genomen op onderdelen zoals opdruk van afbeelding en of tekst, positie, drukkleuren, aantallen e.d..Eventuele aanpassingen op de eerste proef kunnen worden berekend. Bij spoedorders wordt vaak geen drukproef gemaakt. Uw akkoord op de digitale drukproef is bindend wat betreft alle genoemde en zichtbare punten zoals het artikel zelf, de kleur van het artikel, de kleur en de postie van de opdruk, het aantal drukkleuren, het aantal artikelen, bewerkingsmethode e.d.

LET OP : u bent verantwoordelijk voor het controleren van de digitale drukproef. Er kunnen door allerlei omstandigheden onregelmatigheden of fouten zijn ontstaan in een drukproef. U dient ons er op te wijzen als u onregelmatigheden of fouten ziet. Het maken van een drukproef gebeurt grotendeels handmatig ( mensenwerk) en er kunnen fouten ontstaan. Het belang van een drukproef is niet alleen om te kijken of alles er leuk uit ziet maar vooral om te controleren of de opdruk op alle punten juist is. Als u een drukproef akkoord geeft, kan er achteraf niet gereclameerd worden n.a.v. fouten of onvolkomenheden die in de drukproef al zichtbaar waren.

Een digitale drukproef is een digitaal gemaakte tekening. Het is géén daadwerkelijk bedrukt proefmodel. Een daadwerkelijk bedrukt proefmodel brengt kosten met zich mee. Een digitale drukproef is, in elk geval bij de eerste versie, gratis.

↑ naar boven


Is er een kleurverschil bij PMS bedrukkingen?

Als het product bedrukt wordt met PMS-kleuren, wordt de oorspronkelijke kleur zo veel mogelijk benaderd. Het resultaat is echter afhankelijk van het materiaal waarop gedrukt moet worden, de kleur van die ondergrond en de drukkleur. Gedrukte kleuren kunnen daarom afwijken van de oorspronkelijk doorgegeven PMS-kleur. PMS-kleuren die gedrukt worden op keramiek, zullen in veel gevallen wat afwijken omdat voor keramiek natuurlijke en geen chemische inkten worden gebruikt. De technieken die gebruikt worden om PMS kleuren te drukken, zijn oa. zeefdruk, tampondruk, UV-druk, Highgloss, transferdruk. De druktechniek die gekozen wordt, wordt bepaald door de specificaties van het artikel dat gedrukt moet worden en soms ook door hoe het logo is opgebouwd. U kunt ervanuit gaan dat wij al het mogelijke doen om uw bestelde artikelen zo goed mogelijk te bewerken maar het is niet uit te sluiten dat kleurverschillen kunnen optreden. De kleur die u ziet op uw beeldscherm, is niet per se leidend omdat elk beeldscherm anders afgesteld is en beslist geen realistische PMS kleuren zal weergeven. Er kan niet gereclameerd worden om dergelijke kleurverschillen.

Op donkergekleurde artikelen is soms een ONDERDRUK noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de drukkleur juist wordt.
Een onderdruk brengt altijd extra kosten met zich mee.

Klik hier voor de PMS kleurwaaier

↑ naar boven


In welke kleur en dikte wordt mijn bedrukking gegraveerd?

Artikelen die gegraveerd worden, worden gegraveerd met laser. Dat heeft niet een eenduidend gravure-resultaat. Afhankelijk van de metaalsoort die gegraveerd wordt, de grootte en de lijndikte van het logo én van het fabricage-merk van de lasermachine, zal de gravure donkerder / lichter / dieper/ ondieper / bruiner / zwarter / geler / witter uitvallen. Ook bij herhalingsorders kan er verschil te zien zijn tussen de huidige en de vorige gravure. De exacte kleur van een lasergravure valt derhalve niet altijd met zekerheid te voorspellen.

↑ naar boven


Is er een kleurverschil bij Digitale druk / Fullcolor / CMYK bedrukkingen?

Bij een fullcolor opdruk worden CMYK-waarden gebruikt en geen PMS kleuren. De PMS kleuren worden indien mogelijk benaderd maar zullen vaak niet exact overeenkomen. Slechts 75 procent van de kleuren die digitaal bedrukt worden, komt redelijk overeen met de originele PMS kleur. Een aantal kleuren, zoals goud maar ook felle kleuren of fluoriserende kleuren, zal nooit goed benaderd worden. Ook een percentage-druk van een PMS-kleur zal niet optimaal benaderd worden. De scherpte van de opdruk en de helderheid van de kleuren, is afhankelijk van het materiaal en de kleur waarop gedrukt wordt maar ook van het aangeleverde artwork. Op een beige ondergrond of een gekleurde ondergrond, worden de drukleuren absoluut anders dan op een witte ondergrond.

Op donkergekleurde artikelen is soms een ONDERDRUK noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de drukkleur juist wordt.
Een onderdruk brengt altijd extra kosten met zich mee.

↑ naar boven


Wat zijn instelkosten?

Instelkosten zijn de kosten die we maken om de mechanische drukmachine ( handmatig ) zó in te stellen dat het product in de machine past. Op één drukmachine worden verschillende producten gedrukt dus de instellingen zijn variabel.
Onder deze instelkosten vallen ook de kosten voor het maken van een drukfilm en het aanmaken van drukkleuren.
Als je een exacte herhaling plaatst van product en opdruk, moeten we opnieuw de drukmachine instellen, opnieuw een drukfilm maken en opnieuw de drukkleur aanmaken. Vandaar dat de instelkosten ook bij een exacte herhalingsorder, berekend worden.

↑ naar boven