Loading...

Please wait...

Lolly's bedrukken

16 producten

Producten per pagina

Lolly’s bedrukken.

Er zijn zoveel mogelijkheden voor lolly’s bedrukken dat we begrijpen als je er niet helemaal meer uit komt. Wil je graag persoonlijk advies over de verschillende soorten lolly’s? Of wil je opdruk mogelijkheden bespreken, neem dan contact met ons op.

Hoe worden lolly’s gemaakt?

Lolly’s maken we van gehard suiker. Ze smaken naar aardbei, kersen of sinaasappels. Suikerlolly’s zijn meestal doorzichtig. De suiker smelt op een temperatuur van 155 graden Celsius. Dan voegen we  smaakstoffen, kleurstoffen, maisstroop en citroenzuur toe. De vloeibare suikermassa gieten we in een mal waarin een stokje staat. Zodra de lolly is uitgehard, wordt er transparant cellofaan omheen gewikkeld. Als je de lolly in je mond stopt, vermengen de suikermoleculen met je speekselmoleculen, waardoor de lolly smelt.

Hoe lang bestaat de lolly al?

De eerste lolly’s zoals wij ze kennen, werden gemaakt vanaf circa 1920. Maar Charles Dickens beschrijft in een verhaal  uit het jaar 1860, al een ‘snoep op een stokje’. Het woord lollipop kwam in 1931 in de bekendheid. Dat kwam door de fabrikant George Smith uit Conneticut die dit snoep op grote schaal ging maken. De naam kwam van de vernoeming naar een populair racepaard…..
In Nederland worden per jaar zo’n 80 miljoen lolly’s verkocht. En in Amerika vieren ze op 20 juli elk jaar de Nationale Lolly dag. De lolly is heel populair, er zijn zelfs liedjes over gemaakt zoals de Lollipop song van de meidengroep The Chordettes in de jaren 50. Dit liedjes is later nog door heel veel andere bekende en onbekendere artiesten gecoverd.