Loading...

Please wait...

Sticky notes bedrukken

15 producten

Producten per pagina

Sticky notes bedrukken

Sticky notes bedrukken, Post it en memoblokjes bedrukken, dat doe  je bij Promo2000! Hoe je ze ook noemt, jouw reclame blijft zo wel plakken!
Standaard al in veel vormen en maten en kleuren verkrijgbaar, maar zelfs je eigen logo vorm zou geschikt kunnen zijn om bedrukte sticky notes van te maken. Goedkoop, leuk en snel, jouw logo staat op elk vel.

Hoe is de sticky note ontstaan?

De sticky note is ontstaan per toeval en de volgende tekst is van de auteur Berthold Gunsters vertelt het je

‘Eind jaren zestig was 3M-onderzoeker Spence Silver op zoek naar een betere lijm voor plakband. Het zou een super ­sterke lijm moeten zijn. Helaas, precies het tegenovergestelde gebeurde. Silver ontdekte bij toeval een super zwakke lijm. Die ook nog eens heel langzaam kon uitharden.

Mislukt experiment, zou je zeggen. Een soort halve serendipiteit: je gaat op zoek naar een speld in een hooiberg en vindt een speld met een gleuf erin. Vreemd. Raar ding. Zou je er iets mee kunnen? Misschien een draad erdoorheen doen? Door er zo naar te kijken bleek de zwakke lijm juist positieve eigenschappen te hebben.

Met deze lijm kon je namelijk blaadjes papier meerdere keren ergens opplakken zonder dat er lijmresten achterbleven. Nu kennen wij allemaal de Post-it-blaadjes, maar die toepassing was toen nog niet bekend. Silver had dus een mogelijkheid zonder probleem. Omdat hij al wel vermoedde iets bijzonders in handen te hebben, bracht hij zijn collega’s op de hoogte van de vondst. Het zou echter nog vijf jaar duren tot zijn collega Art Frey zich tijdens een kerkbezoek zou ergeren aan de blaadjes die hij als boekenlegger gebruikte en telkens uit zijn koorboek vielen. Eureka. Frey realiseerde zich dat ze daar in het laboratorium een oplossing voor hadden. De lijm van Spence Sil­ver. Met die ingeving waren de Post-it-velletjes geboren.

Post-it wordt na de paperclip wel gezien als de belangrijkste innovatie op kantoorgebied. Silver en Frey kregen binnen 3M de hoogste onderscheiding voor hun baanbrekende werk.’

Dit omdenk verhaal is ook te vinden in Berthold Gunsters boek Huh?! – de techniek van het omdenken.

Voor ons totale aanbod aan sticky notes en kubusblokken, kijk bij onze categorie ‘Sticky notes en kubusblokken‘.