Loading...

Please wait...

Bierglazen

8 producten

Producten per pagina

Bierglazen bedrukken.

Bedrukte bierglazen met je eigen logo. Dat drinkt lekker! Logobierglazen voor elk feest, festival, tuinfeest, opening van je bedrijf….
Er bestaan verschillende soorten glazen en die zullen de vier soorten glazen die wij in het assortiment hebben, kort bespreken. Dan kan jij de juiste keus maken.

Welke soorten bierglazen zijn er?

Er zijn bij ons verschillende soorten bierglazen.
Fluitje is een echt Nederlands glas, er past ongeveer 20 cl bier in. Door de recht, hoge en vrij smalle vorm houdt het de schuimkraag mooi lang vast. Daardoor is het bier goed beschermd en zal niet snel inzakken. Meestal gebruiken we dit glas voor een pils of een lager.
Vaasje is een glas dat in de Nederlandse bars en café’s veel gebruikt is. Het is iets groter dan een fluitje want een Vaasje heeft een inhoud van 25 cl. Het model is taps toelopend dus de onderzijde is veel smaller dan de bovenzijde.

Trappist en Pul bierglazen.

Trappist is een glas dat ook kelk of bokaal heet. Het is een glas dat we meestal gebruiken voor een Belgisch bier zoals een trippel, of een dubbel of een abdijbier. De kelk is heel ruim en rond zodat de aroma’s van kruidige of geurige bieren makkelijker vrij kunnen komen dan in een smal glas.
Pul is een echt feestglas, men noemt ze ook wel Oktoberfestglas of Mass glas. Het zijn glazen die gemaakt zijn van heel dik glas zodat het bier lekker lang koel blijft. Daarnaast kan je lekker klinken / proosten want dat dikke glas breekt niet zo snel. Omdat het door het dikke glas ook veel gewicht heeft, is er een oor aan aan het glas. Bovendien kan je dan heel veel glazen tegelijkertijd aan het oor dragen. Een ouderwets lekkere Duitse Lager smaakt uiteraard heerlijk uit zo’n bierpul.