Loading...

Please wait...

Oma's brievenbustaart

10 producten

Producten per pagina

Oma’s brievenbustaart

Oma’s brievenbustaart maken ze in Gorinchem in de familiebakkerij van Margriet Bouman want daar bakken ze al sinds jaar en dag échte, verse appeltaart. Ze gebruiken appels uit de Betuwe die ze nog gewoon bij oma Lenie in keuken met de hand schillen. De ambachtelijk gebakken taarten vielen behoorlijk in de smaak bij de klanten. “En toen dacht ik: dat moeten we niet alleen voor onszelf houden”, zegt Margriet “En zo ontstond eigenlijk Oma’s Brievenbustaarten. Ik ontdekte een manier om de taarten zo te bakken en te verpakken dat ze in heel Nederland door de brievenbus passen, gewoon via de post.”

In het voorjaar van 2020 sloeg dat concept zo aan, dat oma’s schilmesje al gauw overuren draaide. Er gaan soms tot wel duizenden taarten per week de (oven)deur uit. “Prachtig toch, het hele land kan zo meegenieten”, zegt Margriet. En Oma Lenie? Die snapt het allemaal wel: “Niemand weerstaat toch een vers stukje taart, met appels uit eigen tuin?” En zo is het maar net…