Loading...

Please wait...

Vulpotloden bedrukken

Filters

Filter op prijs

 

drukhoogte pen

merk

levertijd

materiaal

kleur

soort pen

schrijfkleur

mechanisme pen

minimale afname

kenmerken pen

druktechniek

Categorieën

Categories

9 producten

Producten per pagina

Vulpotloden bedrukken.

Voordat we naar vulpotloden bedrukken gaan, duiken we even in de geschiedenis. De naam van ons potlood is ontstaan uit hoe een potlood werd gemaakt. Eerst smolt men lood in een pot omdat dat goedkoper was dan de toen bekende zilverstift. Vanaf de 17de eeuw werd er grafiet in een houten omhulsel aangebracht zodat het makkelijker was in gebruik. Een tijd lang dacht men dat graphite een vorm van lood was.

De hardheid van een potlood.

Potloden zijn goedkoop, uit te gummen en vaak in veel kleuren en verschillende formaten verkrijgbaar. Een minpunt is dat de kern kan breken en dat daarmee het potlood onbruikbaar wordt. De hardheid van de potloodstift wordt uitgedrukt in H waarbij de H staat voor de hardheid. De B voor ‘blei'( = lood) . Op die manier is een 9H heel hard, een 4H hard, maar een HB is gemiddeld en 3B zacht en een 9B zeer zacht.

Wat is het voordeel van een vulpotlood?

Het vulpotlood is een welkome aanvulling : je kunt de stiftjes vervangen en meestal zit er op de kunststof versies een gummetje. Promo2000 heeft ook metalen vulpotloden. Vulpotloden worden niet heel vaak ingezet als promotionele relatiegeschenken omdat het een specifieke doelgroep betreft die ermee schrijft of tekent. Een vulpotlood is vooral zeer populair bij puzzelaars en bridge-spelers.

Meestal is het knopje of het drukkertje op de houder voorzien van gum en heb je dat dus altijd bij de hand. Het is bij een simpel en of goedkoop vulpotlood niet te vervangen dus als je steeds een gum ter beschikking wil hebben bepaalt het meegaan van de gum  hoelang het vulpotlood meegaat (en als het gum korter meegaat dan de stift heb je geen navulstiften nodig). Een luxe vulpotlood heeft daarom ook juist geen gum want dat zou de duur van het vulpotlood verkorten.