Loading...

Please wait...

Chocotelegram

Geen producten gevonden

Chocotelegram

Met een chocotelegram of chocolade telegram kun je het in geuren en kleuren vertellen! Met een tekst van chocolade, daarmee kun je zeggen waar het op staat en dat is nog lekker ook. Op onze afdeling chocolade letters en telegrammen bedrukken kan je chocolade letters bestellen. Maar ook hebben we chocolade cijfers in melkchocolade, pure chocolade, suikervrije chocolade, fairtrade chocolade,…. En zelfs de kleine lettertjes worden dan graag gelezen, eh, gegeten. Kijk maar eens rond op deze afdeling chocolade letters en telegrammen bedrukken. De doosjes zijn leverbaar met een verschillend aantal letters. Je kunt dus grote of kleine telegrammen maken. Chocotelegrammen zijn leuk om iemand meet te bedanken. Maar ook met een korte slogan zijn ze erg in trek.

Ben je op zoek naar meer chocolade? Bekijk dan onze categorie ‘Chocolade bedrukken‘ om ons volledige assortiment chocolade te zien

Waar komen chocolade letters vandaan?

Over de herkomst van de eetbare letters bestaan meerdere theorieën. De eetbare letter gaat al ver terug in de geschiedenis. In Nederland bestaan sinds de 17 de eeuw koekletters en banketletters. Maar al eerder zouden leerlingen van middeleeuwse kloosterscholen leren schrijven met behulp van deegletters. Als het goed was wat je had opgeschreven, mocht je de letter als beloning opeten. Een andere verklaring is dat Sinterklaas de beginletter van de naam van het kind, bij de cadeautjes legde. Die letter was van brooddeeg. We zien de chocoladeletters pas verschijnen aan het begin van de 20 ste eeuw. Maar waarom de deegletter is vervangen door een chocoladeletter, is niet duidelijk. In Duitsland en Oostenrijk worden chocoladeletters uitgedeeld voor Oudjaar.