Loading...

Please wait...

Kruis sleutelhangers bedrukken

2 producten

Producten per pagina

Kruis sleutelhangers bedrukken.

Kruis sleutelhangers bedrukken. Kijk je eens bij onze (kleine) afdeling bedrukte kruis sleutelhangers. Het Griekse kruis met gelijke armen, is niet alleen geschikt voor het Rode Kruis maar natuurlijk ook voor alle Eerste Hulp organisaties en mensen die te maken hebben met zorg en hulp voor anderen. Iedereen die in de zorgt werkt zou mogen worden ge-eerd met een dergelijke sleutelhanger want iedereen die in de zorg werkt, daar mogen wij trots op zijn!

Waarom is een kruis een kruis?

De kruisvorm waarvan de verticale arm langer is dan de horizontale, ook wel Latijns kruis genoemd, is een christelijk religieus symbool.  Het kruis was al vóór het christendom een geliefde vorm vanwege de eenvoud. Het werd veelal decoratief gebruikt. Het gaf daarmee aan dat er sprake was van verzoening. En van de synthese, dat is de verbinding, tussen hemel en aarde en de vier windrichtingen. Met zijn vier ‘uitsteeksels’ wijst het zowel letterlijk als figuurlijk. Ook was het een sacraal symbool voor de zon, als geluksteken en als hengselkruis het teken van leven.

Het kruis in de dagelijkse praktijk.

Bedrukte sleutelhangers in de vorm van een kruis, zijn geliefd. Het kruis staat immers symbool voor het Christendom. En het kruis is gekoesterd en zelfs aanbeden door ontelbare mensen op even zo ontelbare plaatsen. Veel gelovigen hebben een klein zilveren of gouden kruisje aan een ketting om hun hals hangen. Sporters slaan een kruisje voordat zij aan een wedstrijd of race beginnen. In veel katholieke huizen hangt er een kruis aan de muur. Dit krachtige symbool verbindt mensen, geeft hoop en steun en troost.

Wij bieden sleutelhangers in verschillende figuren aan. Kijk bij de categorie ‘Figuren sleutelhangers‘ welke figuren wij nog meer aanbieden en bedrukken.