Loading...

Please wait...

Zakdoekjes bedrukken

5 producten

Producten per pagina

Zakdoekjes bedrukken

Je logo op een pakje zakdoekjes? Ja hoor, want zakdoekjes bedrukken kan bij Promo2000. We bedrukken ze met je logo, dan ben je zeker dat jouw promotie lukt! Leuke zakdoekjes om je ogen te drogen, zweet af te wissen, iemand uit te wuiven of om je neus in te snuiten. Promotie zakdoekjes komen bij jouw (potentiële) klanten of zakenrelaties altijd goed van pas.

Op zoek naar meer verzorgingsaccessoires? Bekijk dan ons volledige assortiment verzorgingsaccessoires.

Ontstaan van zakdoeken en bedrukte zakdoeken

Pas na de derde eeuw hadden matrozen een zakdoek en in de middeleeuwen hadden edelvrouwen een zakdoek die ze naar de ridder van haar voorkeur wierp. In de Renaissance deed de zakdoek op breder vlak haar intrede maar alleen nog bij de hogere kringen. Het burgervolk bleef de neus in de vingers snuiten. Zakdoekjes verkocht men in allerlei vormen totdat Lodewijk de 16de wettelijk vastlegde dat een zakdoek vierkant behoort te zijn. Een traditie van rijkelijk geborduurde dameszakdoekjes en zakdoekjes als geschenk, deed haar intrede. En daarmee ook het laten vallen van dat zakdoekje dat aangaf dat de dame in kwestie wel geïnteresseerd was in de heer bij wie ze het zakdoekje per ongeluk aan haar hand liet ontglippen.

Promotionele zakdoekjes.

Zakdoeken zijn nog steeds terug te vinden in tradities zoals in kinderspelletjes. Maar ook bij een Joodse dans is de zakdoek in gebruik om te voorkomen dat man en vrouw elkaar daadwerkelijk aanraken bij het handen vasthouden. Tegenwoordig vinden wij de tissue-zakdoek het fijnst omdat je ze kunt weggooien na gebruik en daarmee hygiënisch zijn.