Loading...

Please wait...

Glaswerk bedrukken

17 producten

Producten per pagina

Glaswerk bedrukken

Glaswerk bedrukken, wat verstaan we daaronder? Op onze site Promo2000 treft u zowel een afdeling’ ‘glazen bedrukken’ als ook deze afdeling ‘glaswerk bedrukken.’ Bij de eerst genoemde afdeling vindt u glazen zoals wijnglazen,  bierglazen, frisdrankglazen en dergelijke.
De als tweede genoemde afdeling richt zich meer op alle andere van glas gemaakte artikelen. Maar bij beide gaat het natuurlijk gewoon om glas.

Houdbaarheid van de bewerking.

Glazen kunnen we bedrukken maar de opdruk is niet vaatwasmachinebestendig. Voor bedrukt glaswerk adviseren we altijd handwas. De opdruk die we op glas maken, plaatsen we middels transferdruk. Daarna branden we de opdruk  in de oven op het glas op ongeveer 550 tot 650 graden. Op hogere temperaturen inbranden zou de houdbaarheid van de opdruk verhogen. Maar bij hogere temperaturen smelt het glas…. Deze opdruk zal in de afwasmachine wel een tijdje meegaan maar niet blijvend. De houdbaarheid hangt ook af van hoe hoog de artikelen in de vaatwasser gezet zijn en van welke spoelmiddelen je gebruikt. In geen geval zijn deze bedrukte glazen geschikt voor de professionele horeca. De opdruk zal met normale temperatuur op handwas wel lang behouden worden.

Imitatie etsing en gravure op glas.

Een alternatief om een opdruk op een glas te plaatsen, is een imitatie etsing. Het woord zegt het eigenlijk al. Deze bewerking lijkt op een etsing maar is dat niet. Het is een opdruk die in het wit verschijnt. Het is een heel speciale witte verf die veel beter houdbaar is dan ‘gewone’ witte drukinkt. Niet elk glas kunnen we hiermee bewerken. Bij de artikelen waar dat wél mogelijk is, staat dat vermeld.

Een gravure is mogelijk op bepaalde soorten dik en stevig glas. Een gravure is niet aan slijtage onderhevig en is qua houdbaarheid de beste optie.