Loading...

Please wait...

Mokken graveren

Filters

Filter op prijs

 

levertijd

materiaal

kleur

minimale afname

druktechniek

inhoud

Categorieën

Categories

Filter op

12 producten

Producten per pagina

Mokken graveren

Mokken graveren is een vrij nieuw techniek. Dit graveren noemt met ook wel etsen of zandstralen. De basis is een gekleurde mok waarbij de buitenzijde-kleur een gelakte kleur is op een witte ondergrond. Bij het bewerken richten we een laser-straal op de gekleurde lak. En de lak is op die plaatsen weg gestraald. Daar komt dan dus de witte ondergrond van het keramiek tevoorschijn. De laserstraal kan bijzonder kleine details maken. Dus de meeste logo’s kunnen we op deze manier graveren.
Maar laat je logo eerst door ons beoordelen op kleine details, soms zal de lijndikte wat aangepast moeten worden om de gravure technisch mogelijk te maken.
Het eindresultaat is zeer fraai : je logo is helder wit weergegeven in een voelbaar diepliggend reliëf. Het is een blijvende gravure die niet kan vervagen. Het is ook geschikt voor de vaatwasser. Die wassing zal je logo niet vervagen of beschadigen. Ook gravure op gekleurde mokken is mogelijk. Maar de gekleurde lak van de mok kan na lang gebruik op den duur wel wat gaan vervagen, vooral de wat fellere kleuren zijn aan slijtage onderhevig.

Kan je ook graveren witte mokken?

Ja, op een aantal witte mokken kunnen we ook graveren. Ook dan laseren we het bovenste laagje van het materiaal weg. Je krijgt dat een subtiele weergave van je logo. En ook nu is het voelbaar in de mok gezet. Het ziet er, in onze optie, mooi en luxe uit. Less is more. We lichten je graag voor over de mogelijkheden en de kosten.