Loading...

Please wait...

ECOlogische geschenken

Filters

Filter op prijs

 

bodembreedte tas

merk

levertijd

materiaal

kleur

capactiteit

houdbaarheid

vorm van sleutelhanger

hengsel lengte

schrijfkleur

stofdikte

minimale afname

productverpakking

druktechniek

productformaat

product soort

inhoud

Categorieën

Categories

Filter op

Producten 1–36 van 184

Producten per pagina

Ecologische geschenken.
Er zijn veel mogelijkheden als je ecologische geschenken bedrukken als optie bekijkt. Op deze afdeling tref je allerlei soorten duurzame geschenken die niet vallen onder de noemer pennen of tassen. Promo2000 probeert deze afdeling te laten groeien want wij staan zeer achter Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het aanbieden van duurzame geschenken maakt daar zeker onderdeel van uit.
Als je wilt weten wat wij doen met betrekking tot MVO, dan kan je ons blog hierover lezen.
Welke ecologische materialen zijn er?
Ecologische relatiegeschenken zijn vooral geproduceerd van bamboe, katoen en stro. Maar ook van gerecyclede materialen zoals karton en rABS, PET-flesjes die opnieuw gebruikt worden. En van nieuwe materialen zoals gecertificeerd gekweekt hout. Er bestaan zelfs notitieblokken die gemaakt zijn van gerecycled papier en bedrukt met BIO-inkt in plaats van de gebruikelijke chemische inkten.
Dan is het helemaal trendy om artikelen van bamboe te schenken. Bamboe is een snelgroeiende plantensoort die weinig water behoeft, en er hoeven geen insecticiden gebruikt te worden bij de groei van de plant. Bovendien neemt bamboe tot wel 35 procent meer CO2 op dan andere plantensoorten. Vandaar dat veel producten die wij aanbieden als ecologische relatiegeschenken, gemaakt zijn van bamboe.
Is ecologisch hetzelfde als biologisch?
Ecologisch is overigens wel iets anders dan biologisch. Om het keurmerk biologisch te mogen dragen, moet het product en de voorafgaande productie voldoen aan allerlei strenge eisen. Wij zullen een product niet bio of biologisch noemen als het niet voldoet aan de eisen voor dat predicaat. Wij noemen dergelijke producten wel ECO zodat je als consument ook wéét wat je krijgt. Eerlijk dus, op alle  fronten.