Loading...

Please wait...

Espresso kopjes bedrukken

1 producten

Producten per pagina

Espresso kopjes bedrukken 

Espresso kopjes zijn kopjes die speciaal geschikt zijn voor espresso vanwege de relatie kleine inhoudsmaat. En mooie espresso kopjes bedrukken met logo is wel zo smaakvol!

Volgens de kenners is er een vast recept waaraan het proces moet voldoen voordat je het mag hebben over een ‘espresso’.
Er moet door het water van 95 graden Celsius gedurende 20 tot 30 seconden tussen de 6,5 en 7,5 gram koffie gestuwd zijn. En dat dan met een druk tussen de 8 en 9 bar. Bovendien kenmerkt de espresso zich door een laagje crèma. Dat laagje bevat de vetten en suikers bevat die door de druk uit de koffie zijn geperst.

Welke soorten espresso zijn er?

Er zijn meerdere soorten espresso. Maar elke espresso maken we van espresso bonen. Dat zijn dezelfde bonen als koffiebonen. Maar ze zijn donker gebrand. Dan kan je zien aan de kleur van de boon. De donkere boon heeft een olieachtige glans die is veroorzaakt door emulgatie van de oliën. licht gebrand bonen zijn niet geschikt voor een espresso.
De DOPPIO, dat is een dubbele espresso in één kopje. Dan is er de RISTRETTO met de krachtigere smaak, de Caffé LUNGO die wat langer blijft doorlopen zodat de bittere bestanddelen beter opgelost zijn. Tenslotte is er de AMERICANO waarbij er nog heet water aan de espresso wordt toegevoegd.

Op zoek naar andere soorten koffiekopjes? Bekijk dan ons volledig assortiment aan koffiekopjes