Loading...

Please wait...

Kerst snoep bedrukken

9 producten

Producten per pagina

Kerst snoep bedrukken

Iedereen kijkt altijd uit naar de Kerstperiode: gezelligheid, familie, lekker eten… én het kerstpakket. Nu zal je je relaties niet allemaal van een kerstpakket voorzien maar iets lekkers uitdelen voor Kerst, dat waarderen je klanten wel! Dus waarom geen Kerst snoep bedrukken?

Waarom vieren we Kerst?

Christenen herdenken en vieren de geboorte van Jezus Christus. In de Westers-Christelijke wereld vieren we die geboortedag op 25 december maar de Russisch-orthodoxe kerk viert de geboortedag 13 dagen later. Er is altijd al veel gegeten rond de Kerst. Van oorsprong was het een ritueel om veel te eten in de hoop dat het komende jaar net zo overvloedig zou zijn qua voedsel. Daarnaast was het een praktische overweging om veel te eten. Want het vee dat geslacht is, hoef je niet door de winter te brengen / te voeren. En behalve overvloedig eten en drinken, is ook het snoepen in deze dagen heel populair!

De naam KERSTMIS komt, volgens het van Dale Etymologisch woordenboek, van het Latijnse ‘Christes Masse’ of de mis van Christus. Overigens: het grootste feest van de (katholieke) kerk komt niet één keer voor in de Bijbel. Het is pas eeuwen later ontstaan.
De Engelse benaming Christmas lijkt sterker op de originele benaming.
En de Franse benaming Noël zou komen van het woord Natal of Nadal. En dat bekent geboorte. Tenslotte noemen ze het in Duitsland Weihnachten en dat komt dan weer van een samentrekking van ‘gewijde nachten.’

Ben je op zoek naar snoep voor andere feestdagen? Bekijk dan onze categorie ‘Snoep voor de feestdagen bedrukken‘ om ons volledige assortiment te zien.