Loading...

Please wait...

ECOlogische pennen

Producten 1–36 van 52

Producten per pagina

Ecologische pennen bedrukken?
Ecologische pennen bedrukken is een natuurlijk en verantwoorde keus. De onderstaande materialen komen voor bij onze afdeling eco pennen. Achter de opsomming staat beschreven waarom dat materiaal duurzamer is dan de conventionele materialen. Je keus voor dit soort pennen is letterlijk en figuurlijk een goede keus. De prijs is wat hoger maar uiteindelijk betaalt de natuur een lagere prijs als jouw bedrijf bewust inkoopt. Kwalitatief zijn deze pennen altijd goed. De meeste pennen merken hebben inmiddels wel een eco versie van een paar modellen.
Van welk materiaal zijn eco pennen gemaakt?
Ecologisch verantwoorde pennen zijn er van verschillende materialen:
1. Hout : met keurmerk FSC of zonder keurmerk FSC als het om snelgroeiend hout gaat
2. Bamboe: is snelgroeiend, vraagt weinig water
3. Stro: zijn de droge stengels van graanplanten die achterblijven na het oogsten van het graan. Het is dus eigenlijk een rest-product.
4. Kurk: komt van de bast van de kurkboom. Door het verwijderen van de bast kan de boom 3 tot 5 x meer C02 opnemen dan gebruikelijk. De kurkeik kan 200 jaar oud worden en hoeft dus niet telkens opnieuw aangeplant te worden. Het is biologisch afbreekbaar en recyclebaar.
5. PET :  kunststof gemaakt van Polyethyleentereftalaat. Als je oude verpakking die hiervan gemaakt zijn recycled, krijg je een grondstof die weer gebruikt kan worden voor onder andere pennen.
6. Papier: gerecycled papier en karton
7. rABS : kunststof gemaakt uit oude kunststoffen afkomstig van weggegooide huishoudelijke apparaten.