Loading...

Please wait...

Draadloos opladen

11 producten

Producten per pagina

Draadloos opladen.

Wat is draadloos opladen?
Draadloos opladen is dé manier om je mobieltje op te laten zonder dat er een kabel is verbonden van je mobieltje naar de oplader. Maar je mobieltje moet daarvoor QI-ondersteund zijn. QI is een global standaard die overal ter wereld hetzelfde is. Op het moment dat je je mobieltje op de oplader legt, gaat het opladen beginnen. De oplader zelf is wél met een kabel verbonden met het stopcontact. Het opladen gebeurt magnetisch : er is een spoeltje in de oplader gezet en er is een spoel gemonteerd in je mobieltje. Want op het moment dat je je mobieltje op de oplader legt, ontstaat er een magnetisch veld en de stroom wordt dan naar het elektromagnetische inductieveld gestuurd.

Wat is het voordeel van draadloos opladen?

Het voordeel van op deze manier opladen is dat je minder slijtage hebt aan de USB-poorten van je mobieltje. Dat is omdat je het kabeltje en stekkertje er niet telkens in en uit hoeft te doen. Bovendien hoef je je mobieltjes-kabel niet bij je te hebben. Het nadeel is dat nog niet elk mobieltje QI-compatible is.

Welke mobieltjes kan je draadloos opladen?

Hieronder staat een overzicht van de mobieltjes die op dit moment draadloos zijn op te laden.
Samsung, alle Galaxy S6, S7, S8 , S9, S10 en de plus versie van de S8 en de S9 en de S10. Ook de S3 is compatible evenals de note 8,9 , 10 en 10 plus.
iPhone 8, 8plus, X, XR, XS, XS max, 11, 11 pro en 11 pro max.
Huawei mate 20 pro, P30 pro, Mate 30 en de Mate 30 plus.
Nokia Lumia 1520, de 735, 830, 920, 928, 929, 930 en de Nokia 8 sirocco en de 9 pure view,