Loading...

Please wait...

In onze wereld waarin mensen meer en meer communiceren met een telefoon, tablet of pc wordt er steeds minder geschreven met een vulpen of een balpen. Het is daarom opvallend om te zien dat de verkoop van vulpennen en luxe balpennennog altijd stabiel is. Betekent ‘minder schrijven’ dan dat er ook minder eisen aan het materiaal gesteld worden? Nee, wij denken juist het tegenovergestelde. Wanneer je af en toe een glas wijn drinkt, drink je graag goede wijn. Zo is dat ook met andere luxe artikelen: een mooie pen die bij je past en een mooi stuk papier is nog altijd een waardevol bezit voor veel mensen.

Wat is de dag van de vulpen?

De dag van de vulpen / Fountain pen day is voor het eerst georganiseerd op 2 november 2012. Er waren toen slechts 49 deelnemende winkeliers en fabrikanten, en 600 mensen die dit vierden. In 2015 waren er al 108 deelnemende vulpenverkopers en meer dan 10.000 mensen die aangaven deze dag te promoten. De dag van de vulpen wordt op de eerste vrijdag van november gevierd. De dag van de vulpen is in het leven geroepen om het gebruik van de vulpen te bevorderen in het dagelijks leven. Daarnaast is het bedoeld om het handschrift weer doen te herleven.

Om je te helpen deze dag te vieren hebben wij 3 leuke ideeën bedacht om de dag van de vulpen te vieren.

1. Schrijf een brief met je favoriete vulpen

Handgeschreven brieven zijn persoonlijk, uniek en vol met emotie. Een handgeschreven brief is tastbaar. Is er iemand in je leven die je iets bijzonders wil vertellen? De dag van de vulpen is de uitgelezen dag om deze persoon te verrassen met een handgeschreven brief. Vergeet niet te vermelden welke pen en inkt je gebruikt hebt.vulpen

2. Geef een vulpen cadeau

Vulpennen stralen luxe uit en zal bij elke schrijver in de smaak vallen. Een prima cadeau voor je vriend, familielid of collega.

3. Schrijf je social media posts met een vulpen

In plaats van je Facebook posts, Twitter post en andere social media post te typen, kun je deze met je vulpen op een stuk papier schrijven. Hiervan kun je een foto maken en deze vervolgens posten op je kanalen. Gegarandeerd dat je opvalt met deze unieke actie.

Morgen, 4 november 2016, de eerste vrijdag in november is het weer zo ver. Wij zijn benieuwd hoeveel deelnemers er zijn. Op de website www.fountainpenday.org valt meer te lezen over deze dag en over hoe je kan meewerken om Fountain pen day 2016 tot een succes te maken. Bij Diplomat Benelux en Promo2000 blijven wij het schrijven met een mooie pen, het liefst een vulpen, promoten. Morgen schrijven wij met een vulpen. Jij toch ook?

Fountain pen day