Loading...

Please wait...

Papieren tassen zijn uitermate geschikt om te bedrukken, omdat dit materiaal makkelijk bewerkt kan worden. De meest voorkomende druktechniek bij papieren tassen is digitaal drukken door

Papieren tas bedrukken

middel van CMYK kleuren. Deze bedrukkingstechniek wordt toegepast wanneer logo’s met gradaties in kleuren moeten worden gedrukt. Wanneer er een tekst of logo in maximaal 4 kleuren  moet worden gedrukt, worden de tassen door middel van zeefdruk gedrukt in PMS kleuren.  Aandachtspunt bij het bedrukken van papieren tassen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld pennen, is  dat deze met PMS Uncoated kleuren worden gedrukt en niet met Coated kleuren. Beter bekend  als PMS U of PMS C. Bestaat jouw huistijl uit PMS 293C, dan kan je deze niet zomaar wijzigen  naar PMS 293U!!

Papiersoorten

Papieren tas bedrukken

Kraft 

Kraftpapier heeft een hoge elasticiteit en door de lange vezels, samen met de hoge dichtheid, is dit een sterk materiaal dat moeilijker scheurbaar is. Ondanks dat het een stevig materiaal is, is het zeer goed te recyclen. De standaard kleur van deze tassen is donkerbruin wat het zeer herkenbaar maakt, maar zijn er ook lichtere tinten beschikbaar.

Steenpapier

Steenpapier is duurzamer ten opzichte van kraftpapier. Steenpapier wordt gemaakt van 80 procent steengruis (een afvalproduct dat overblijft in mijnen en steengroeves) en 20 procent gerecycled plastic. Voor deze papiersoort hoeven geen bomen gekapt te worden en is er voor de productie geen water of een chemische stof nodig. Daarom is dit ook snel afbreekbaar en is er minder inkt nodig om te bedrukken in vergelijking met andere papiersoorten.

Gelamineerd papier

Gelamineerd papieren tassen hebben een luxe uitstraling en daarom is deze tas ideaal voor de mode en parfumerie branche. Deze tassen kunnen snel worden geleverd als de tassen al gemaakt zijn en dus op voorraad liggen en wanneer de opdruk met één kleur kan worden gedrukt. Wanneer het logo uit meerdere kleuren bestaat kan er full colour all over worden gedrukt, maar hier is een langere levertijd aan gebonden omdat het papier eerst gedrukt wordt voordat er papieren tassen van worden gemaakt.

Diktes van de papieren tassen

Promo2000 heeft een uitgebreid aanbod papieren draagtassen in diverse diktes en afmetingen. De papieren draagtassen zijn voorzien van een gedraaid koord of plat handvat om de tas te dragen. De papieren tassen zijn in vele verschillende afmetingen verkrijgbaar en ook nog eens in verschillende kleuren. Bestellen kan al vanaf 100 stuks en met een gemiddelde levertijd van 10-12 werkdagen van de meeste tassen heb je deze ook nog eens snel in huis.

Een papieren tas bedrukken?

Alle tassen kunnen bedrukt worden met logo en/of tekst naar wens. Wil jij graag persoonlijk advies over de verschillende tassen? Dan kun je contact met ons opnemen via [email protected] of vraag een offerte aan bij de tas die bij jou past op promotietassenland.nl.