Loading...

Please wait...

Er zijn heel veel leuke dingen aan mijn werk. Wat daar niet bij hoort, is het “nee” moeten verkopen aan een klant. Toch gebeurt dit af en toe omdat te laat begonnen wordt met het zoeken naar relatiegeschenken en het gewenste product niet voor een bepaalde datum geleverd kan worden. In deze blog leg ik uit waarom de levertijd verschilt per product en geef ik je tips hoe je ervoor zorgt dat je het ideale product tijdig aanvraagt en ontvangt.

Waarom de levertijd verschillend is

Zoals je op onze website kan zien, varieert de levertijd per product. Dit heeft verschillende redenen:

Opslag in Nederland of buitenland

Sommige producten worden opgeslagen in Nederland en andere producten in het buitenland (meestal Europa). De verzending vanuit het buitenland duurt langer dan vanuit Nederland, een zending is vaak 3 dagen onderweg. Daarentegen is het soms goedkoper en zijn de producten beter. Andere producten worden op bestelling geassembleerd, dit kost extra tijd.

Drukmachine

Het maakt ook uit of de drukmachine in Nederland of in het buitenland staat. Ik kies er meestal voor om het product te laten bedrukken door de fabrikant van het product. Het verschilt per product welke drukmachine er gebruikt kan worden. Sommige producten en type opdrukken kunnen gedaan worden op meerdere machines. Hierdoor is de kans groter dat er snel een drukmachine beschikbaar is. Andere producten of opdrukken vereisen een specifieke opdrukmachine. Zo heb ik een pen die  geleverd wordt vanuit Duitsland en uitsluitend bedrukt kan worden op één machine in Frankrijk. Dit zorgt natuurlijk voor een langere levertijd.

Type opdruk

Kies je voor een product met een digitale opdruk, dan duurt het bedrukkingsproces niet zo lang. De opdruk wordt ingevoerd in de computer en kan bij wijze van spreken binnen een uur gedrukt worden. Producten met een zeefopdruk nemen daarentegen meer tijd. Er moet namelijk eerst een drukfilm gemaakt worden, daarna een zeefraam en vervolgens moeten de kleuren handmatig gemengd worden voordat het product bedrukt kan worden. Digitale druk kan ook nadelen hebben. Zo is het drukoppervlak beperkt en lukt het niet altijd om exact de pms kleuren na te maken.

Het proces

Soms weet de klant niet exact wat hij/zij wil. Daardoor komt het voor dat nadat een digitale proefdruk gemaakt is, er iets in het ontwerp veranderd moet worden. Dat betekent dat er een nieuwe proefdruk gemaakt wordt en beoordeeld moet worden. Afhankelijk van de klant kan dit proces een aantal dagen duren. Dit vind ik geen enkel probleem en we helpen onze klanten graag met advies. De leverdatum wordt hierdoor alleen wel langer want wij kunnen pas een verzenddatum inplannen ná het definitieve akkoord op de proef.

 

Snel bedrukken, kan het dan echt niet?

Natuurlijk is snel bedrukken wel mogelijk. Sommige van mijn drukkers hebben een focus op snelle levering. Zij zijn gevestigd in Nederland en hebben zelf een voorraad producten liggen. Zij maken gebruik van een snelle koeriersdienst waardoor een product in soms wel drie dagen geleverd kan worden.

Snel leveren is fijn maar de keuze in het aantal producten is natuurlijk beperkt omdat spoeddrukkers geen oneindig assortiment op voorraad kunnen hebben. En het aantal drukkleuren is vaak beperkt. Daarnaast zijn de producten, productie en het transport duurder. Immers, de drukkerij loopt het risico dat er op een bepaald moment niets ingepland staat op de machine. Opslag en bedrukking in Nederland is duurder en de koeriersdienst kost meer. Ben je dus laat met bestellen en wil je een snelle levering, dan is de keuze beperkt en zijn de kosten hoger.

 

Op tijd een aanvraag doen is de beste keuze

Ik adviseer onze klanten daarom om op tijd te bestellen. En dat is in veel gevallen minimaal één maand van te voren. Hierdoor worden je keuzemogelijkheden groter en ben je veel voordeliger uit. Als klant kan je ook het proces versnellen door van te voren goed na te denken hoe je het product er uit wilt laten zien en door de juiste logo’s en bestandsformaten klaar te hebben staan.

 

Heb je deze blog te laat gelezen, bekijk dan de producten die we snel leveren

Natuurlijk helpen we je ook graag als je toch laat bent met bestellen. De volgende producten hebben een levertijd van 3-5 werkdagen:

1, Hawai stylus met FC Opdruk

 

2. Pepermunt box Tim

 

3. Fullcolor bedrukte mokken Pidan