Loading...

Please wait...

Elke bestelling begint met een order op de website. De bestelling komt binnen in ons systeem en wordt gelijk geanalyseerd door ons team.

Het ontwerp bepaalt hoe wij een bidon laten bedrukken, want voor elk soort opdruk is een specifieke druktechniek het beste. Een full colour foto betekent dat we kiezen voor een digitale druk, maar voor een bidon met een groot logo is een zeefdruk bij uitstek geschikt.

Ook het materiaal bepaalt hoe we drukken. Inkt hecht anders op aluminium dan op kunststof, dus voor een aluminium bidon gebruiken we een andere techniek dan bij een bidon van plastic.

De technieken waarmee onze bidons worden bedrukt:

1. Ultraviolet lichtUV machine

In de machine wordt de opdruk aangebracht door ultraviolet licht. Zo wordt het ontwerp bijna letterlijk in het kunststof gebrand.

Bij ultraviolet licht is de kwaliteit hoog, zijn de kleuren helder en is de bidon vaatwasserbestendig. Vooral dat laatste vinden onze klanten ontzettend belangrijk, want een vaatwasserbestendige bidon gaat jarenlang mee. Bekijk bijvoorbeeld eens de bidon Pons.

 2. Zeefdruk

Bij een zeefdruk wordt je logo uitZeefdruk  een zeef gesneden. De inkt wordt dan door middel van een rakel door de zeef gedrukt, waardoor het logo op de bidon verschijnt. Het grote voordeel hiervan is dat de bidon langs de zeef draait en het drukoppervlak dus een stuk groter is. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld tampondruk, waarbij een siliconen drukkussen het logo op één positie van de bidon drukt.

Een bidon is bol en glad en vormt een uitdaging voor elke drukker. Met de zeefdruk kan de machine toch een prachtige afbeelding maken. Deze druktechniek gebruiken we op de drinkfles Hydrate.

3. Digitale druk

Digitale druk lijkt nog het meeste op het printen met een normale printer zoals die bij jou thuisDigitaal  of op kantoor staat. De onbedrukte bidons gaan in een grote printer en krijgen zo de gewenste afdruk.

Het voordeel van een digitale druk is dat het snel is en ook geschikt voor kleinere oplages. Het resultaat is een full colour-afdruk die je bidon een écht persoonlijke tint geeft. Op een aluminium bidon komt de full colour opdruk erg mooi uit!

Wil je meer weten over hoe we een bidon bedrukken? Neem contact met ons op of stel ons je vraag via facebook.