Loading...

Please wait...

De Internationale Dag van de Vrede, die door de Verenigde Naties wordt  georganiseerd, valt samen met de openingssessie van de Algemene Vergadering van  de VN ieder jaar op 21 september. Het doel van Dag van de Vrede is een wereldwijde  dag van wapenstilstand en geweldloosheid. Daarnaast is er ieder jaar een nieuw thema  gekoppeld aan deze dag en is deze dag toegewijd aan het versterken van elkaars  idealen over vrede, zowel van alle naties als mensen.

Het thema dit jaar is:’Samen voor Vrede: respect, veiligheid en waardigheid voor  iedereen’. Iedereen heeft recht op gelijke rechten en kansen. Voor ons Nederlanders is  dit vanzelfsprekend, maar dat geldt helaas niet voor iedereen. Neem bijvoorbeeld het  recht op een studie. Iedereen heeft het recht om kennis op te doen om zo een waardig  bestaan op te bouwen. Een pen is bij het studeren natuurlijk onmisbaar. Wist je dat  Promo2000 pennen waarvan de opdruk niet aan de kwaliteitseisen voldoet, en dus niet  aan de klant geleved kunnen worden, of modellen die uit het assortiment zijn naar  derdewereld landen stuurt?

Tijdens de dag van de Vrede worden er verschillende bijeenkomsten en activiteiten gehouden rondom het thema ‘Vrede’. Dit kan variëren van kleine privé bijeenkomsten of publieke bijeenkomsten tot forums met een groot publiek. Activiteiten die op deze dag plaats vinden zijn onder andere:

  • Vredes conferenties
  • Een toost voor vrede
  • Gebeden voor vrede
  • Planten en bomen planten voor vrede
  • Vredes picknicken
Promo2000 draagt haar steentje bij om de wereld mooier te maken door pennen naar derdewereldlanden te sturen.
Dit zijn pennen waarvan de opdruk niet aan de kwaliteitseisen voldoen of modellen die uit het assortiment zijn. Daarnaast steunt Promo2000 andere projecten, zoals milieubewegingen en dierenopvangcentra. Dit kan je ook teruglezen in deze blog.
Wil jij net als Promo2000 meehelpen om de wereld een stukje mooier en vrediger te maken? Promo2000 verkoopt potloden waarmee je je eigen planten en kruiden kunt planten wanneer deze te klein zijn voor gebruik. Kijk dan snel via deze link naar het uitgebreide aanbod van verschillende kruiden en planten die je kan planten en draag je steentje bij!
vredes picknick