Loading...

Please wait...

Namens alle kinderen van Refentse Primary School en Lebeko High School willen wij jullie nogmaals super bedanken voor de pennen die jullie ons geschonken hebben. Het moment dat wij de pennen uitdeelden, was een van onze hoogtepunten tijdens onze stage in Zuid-Afrika. Wij, in Nederland, kunnen ons niet voorstellen hoe blij je kunt worden van een pen. De volwassen leerkrachten sprongen en dansten in het rond van blijdschap.

  

  

  

Voordat we de pennen uitdeelden, gebruikten de kinderen een kapot gebeten vulling van een pen. Hier moesten ze constant op blazen om er inkt uit te krijgen. Bovendien moesten ze deze vaak met meerdere kinderen delen. Een kapot gebeten vulling van een pen, is namelijk al een luxe in de townships waar wij waren. Zoals je je misschien wel een beetje voor kunt stellen, waren de kinderen helemaal door het dolle heen, toen wij ieder kind een eigen pen gaven. Deze pen was zo bijzonder en luxe voor ze, dat ze ze overal mee naartoe namen. Als een kind naar de wc ging, liet hij/zij al zijn spullen in de klas achter, behalve de pen. Deze ging gewoon mee naar de wc, omdat ze te bang zijn om hem kwijt te raken.

Wij zijn ontzettend dankbaar, dat wij namens jullie, alle kinderen van onze scholen, blij hebben kunnen maken met een pen.

Groetjes Mandy en Danny Hendriks