Loading...

Please wait...

De geschiedenis van relatiegeschenken is langer dan jij denkt. Al in de prehistorie werden relatiegeschenken ingezet. De geschenken zijn veranderd maar het idee achter de geschenken is hetzelfde gebleven. Iedereen heeft wel eens een relatiegeschenk gekregen. Bedrukte pennen, sleutelhangers of andere gadgets zijn immers toch altijd leuk om te krijgen? Het geven van een relatiegeschenk versterkt het imago van het bedrijf en mensen zijn er mee te beïnvloeden. .

Relatiegeschenken in de prehistorie

Ja je leest het goed; al vanaf de prehistorie worden er relatiegeschenken uitgedeeld. Relatiegeschenken hebben een lange geschiedenis. Uiteraard werden ze toen nog niet relatiegeschenken genoemd, maar gaven mensen elkaar cadeautjes om elkaar voor zich te winnen. Als stamhoofd kreeg je bijvoorbeeld een hoop cadeaus van de stamleden, die wilde immers goed voor de dag komen. Wanneer je de stamhoofd vervangt door de klant en de stamleden vervangt door bedrijven gebeurd er nu eigenlijk hetzelfde.

Relatiegeschenken in de 17e eeuw

Bij de inwijding van George Washington in 1789 werden relatiegeschenken voor het eerst commercieel ingezet. Dit deden ze door middel van het verspreiden van buttons.

campagne buttons

Vanaf de 19e eeuw begon het echt storm te lopen op gebied van promotieartikelen. Een drukker uit Ohio drukte voor het eerste tasjes van de plaatselijke boekhandel met hun eigen logo. Dit was zo’n succes dat meerdere bedrijven volgden!

Relatiegeschenken in 2017

In de huidige situatie kunnen we de geschenken niet meer weg denken. Maar kenners zegen dat de evolutie nog niet voorbij is. Het geven van relatiegeschenken zal gaan toenemen maar ze moeten wel origineel zijn. Met een origineel cadeau is immers de indruk van de klant groter. Ook zal de kwaliteit een belangrijke factor worden en willen meer klanten milieubewuste en verantwoorde artikelen gebruiken. Wij hebben een aantal hippe producten voor je geselecteerd die o.a. te vinden zijn op usbland & promo2000.
                        

Custom made USB         Virtual Reality Bril              Smartphone         Powerbank Speaker            Mucis paper
Standaard