Loading...

Please wait...

De geschiedenis van de paraplu
De paraplu is onmisbaar in Nederland want wij hebben veel regen. In de meeste tassen of auto’s ligt een paraplu maar waar komt de paraplu nu eigenlijk vandaan?

We gaan terug in de tijd…
Het is begonnen in de Oudheid met de parasol in het Perzische rijk, met rijkelijk versierde parasols voor mensen met aanzien en macht. Parasols werden gedragen door assistenten of slaven en hun meesters werden op deze manier beschut voor de zon. Je kon aan hun witte huid zien dat ze niet buiten hoefden te werken.

Paraplu’s zijn in tegenstelling tot de parasol bedoeld om je te beschermen tegen de regen. In de middeleeuwen was de paraplu of parasol nog niet voor iedereen weggelegd. Pas halverwege de 17 paraplueeuw zag je in Europa steeds vaker paraplu’s bij de welgestelde en chique dames en later gingen ook in Groot-Brittannië de mannen een paraplu dragen. Daar komt de term ‘de Londense gentleman’ vandaan.

Het gebruik van de paraplu werd eind 18e eeuw ook gemeengoed voor de gewone man. Het scherm bestaat uit een aantal baleinen waarover een waterafstotende materiaal is gespannen. De paraplu’s werden met was en lak waterdicht gemaakt. Tegenwoordig dragen wij allemaal een paraplu in allerlei maten, kleuren en patronen.

Wist je dat……? Het woord ‘parasol’ een samenstelling is van ‘para’ (stoppen) en ‘sol’ (zon). Het woord paraplu stamt af van het Franse woord “parapluie” wat letterlijk “tegen de regen” betekent. De meeste paraplu’s tegenwoordig uit China komen, voornamelijk uit de provincies Guangdong, Zhejiang en Fujian.

De beroemdste paraplu komt uit…..
De beroemdste paraplu komt uit Nederland en is gemaakt door een voormalig student aan de TU Delft, Gerwin Hoogendoorn. Hij heeft de aerodynamische, gestroomlijnde en asymmetrische stormparaplu uitgevonden. Deze paraplu blijft zelfs bij windkracht 10 nog heel. Het ontwerp kreeg in 2008 een internationale onderscheiding; de Gold International Design Excellence Award.

Ideaal relatiegeschenk
Een paraplu is een populaire relatiegeschenk om weg te geven omdat hij vroeg of laat altijd van pas komt. Het is een geschikt artikel voor diverse branches. Je sleept er zakenrelaties mee door weer en wind.

Promoparapluland.nl heeft een divers aanbod paraplu’s in verschillende prijsklassen van goedkope, opvouwbare, transparante tot hoge kwaliteit paraplu’s. Uw logo, website of promotietekst kan gedrukt worden op de paraplu en op de beschermhoes. Het zorgt voor een mooie, lopende reclame!

Wilt u graag persoonlijk advies over de verschillende soorten paraplu’s dan kunt u contact met ons opnemen.