Loading...

Please wait...

Op 5 juli 2015 gaat de grootste en zwaarste race voor Paragliders van start op de Mozartplatz in Salzburg, de Red Bull X alps. Een race van Salzburg naar Monaco over een (rechte lijn) afstand van 1038 km waarbij de deelnemers uitsluitend mogen lopen of vliegen.

Dit jaar doet Ferdy van Schelven, met als begeleider Anton Brous voor de 3e keer meer aan dit 2-jaarlijkse evenement. Als groot liefhebber van deze fantastische sport, draagt Pennenland haar steentje bij aan het bekostigen van deze onderneming. Want dit kost meer dan veel mensen denken.

Ferdy legt uit:

  • De rechtelijn afstand is 1038 meter maar de camper die Anton voor de begeleiding gebruikt, rijdt wel 4000 km + de afstand heen en terug naar de Alpen
  • Tijdens de race gebruikt Ferdy 7000 kcal per dag. Maar dat mag natuurlijk niet zomaar eten zijn. Zijn voeding bestaat uit dure energy repen en speciale sportvoeding.
  • Ieder jaar komt er lichter paragliding materiaal uit. En alle materiaal moet door Ferdy meegenomen worden tijdens het lopen (veelal tegen de berg op). Als een tegenstander met bijvoorbeeld 3 kg minder loopt, heeft Ferdy meteen al een achterstand. Gelukkig wordt zijn scherm gesponsord door het merk UP.

Als tegenprestatie voor onze kleine bijdrage (wat geld en een superlichte Diplomat pen), plakt Ferdy een kleine sticker in zijn scherm met ons logo en mogen wij op een, door hem georganiseerde sportieve dag met hem kennis maken.

Wij gaan de X alps en met name de verrichtingen van Ferdy op de voet volgen.

Bart Koster

http://www.knvvl.nl/ferdy-van-schelven-zoekt-sponsors-voor-red-bull-x-alps-2015/

http://www.redbullxalps.com/

http://www.diplomat-pen.de/index.php?id=9

https://www.facebook.com/ferdinandvanschelven?fref=ts