Loading...

Please wait...

Een JPEG afbeelding wordt ook wel een rasterafbeelding genoemd. Dit is een digitale afbeelding, opgemaakt uit pixels, waarbij van elke pixel de kleur wordt bepaald. Wanneer we een rasterafbeelding groter maken, worden de pixels zichtbaar en gaat de kwaliteit van de afbeelding enorm achteruit, zoals te zien in het eerste vak op de bijgevoegde afbeelding. Daarom is het bij het bedrukken van artikelen van belang dat  het bestand in .eps formaat is, gevectoriseerd.

Een vectorafbeelding is een afbeelding die opgemaakt wordt uit lijnen en punten. Deze afbeelding kan oneindig groot gemaakt worden, zonder dat de kwaliteit van de afbeelding verslechtert. Gevectoriseerde logo’s worden getekend door grafische ontwerpers. Er zijn veel programma’s die gebruikt worden om een afbeelding of een logo in vectoren te tekenen. De bekendste hiervan is Adobe Illustrator. Een perfect opgemaakte artwork is gemaakt in vectoren, opgeslagen als PDF en gemaakt met de kleuren uit het Pantone kleurenboek.

JPEG afbeeldingen zijn dus slechter van kwaliteit, opgemaakt uit pixels in plaats van lijnen (vectoren) en niet te vergroten zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Een drukmachine kan alleen lijnen lezen, geen pixels.
Het is dus van belang om goed artwork aan te leveren. Mocht u zelf niet in de gelegenheid zijn om dit te maken, dan kunnen wij u helpen.
Voor €12,50 maken wij een gevectoriseerd lettertype bestand voor u op. U krijgt van ons een voorbeeldbestand met verschillende lettertypes om uit te kiezen. Vervolgens maken wij het artwork voor u klaar!

Mocht u nog vragen hebben over het insturen van bruikbaar artwork, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag!

info@promo2000.nl  | 085-7920071