Loading...

Please wait...

Zeefdruk is een druktechniek waarbij de inkt door een gaas wordt gedrukt op het object, bijvoorbeeld een katoenen tas. De bedrukking wordt op het oppervlakte van het object gedrukt door een kunststof strip (de zogenaamde rakel) die over het gaas heen en weer beweegt.

Hoe werkt zeefdruk?

Zeefdruk is een oude, betrouwbare druktechniek. Bij zeefdruk wordt er gewerkt met PMS-kleuren. Er wordt een zeef gemaakt waarbij alleen de gaatjes die het logo vormen geopend zijn. Vervolgens wordt de verf met een duw-mes(de rakel) gedrukt. De inkt waarmee bedrukt wordt en het artikel bevindt zich direct onder het gaas, waardoor de bedrukking op het artikel terecht komt.

Op welke artikelen wordt gedrukt met zeefdruk?

De meeste relatiegeschenken zijn te bedrukken met zeefdruk. Producten die gemaakt zijn van nylon zoals paraplu’s en producten van katoen zoals tassen zijn voorbeelden van relatiegeschenken die geschikt zijn voor zeefdruk. Ook op pennen kan vaak met zeefdruk gedrukt worden, zo bestaat er een ‘rondzeef’, die kan rond de pen drukken zodat een groot drukvlak behaald kan worden.