Loading...

Please wait...

Wat is het verschil tussen katoenen & non-woven tassen?

Wij merken dat voor velen dit verschil niet duidelijk is, daarom in deze blog de complete uitleg!
Laten wedus  beginnen met wat nou precies non-woven en katoen is…..

Non-woven is een imitatiestof, gemaakt uit PP (Polypropyleen). Kleine kunstvezels worden samengebracht in de vorm van een soort web en die worden aan elkaar gehecht. Er wordt dus geen garen gebruikt of gebreid. De vezels worden met een speciale techniek aan elkaar verbonden. De kunstvezels zijn heel sterk, duurzaam en ook herbruikbaar, waardoor het een perfect materiaal is voor tassen.

Katoen is een dus zachte, eencellige vezel, die uit de opperhuid van de zaden van de katoenplant groeit. De vezels worden tot draden gesponnen en gebruikt om zacht, luchtdoorlatend textiel van te maken.

Het grootste verschil is de zwaarte van het materiaal, de levensduur en de prijs. Katoen is het zwaarste materiaal gevolgd door non woven. Als lichtgewicht materiaal belangrijk is voor je promotie dan is non-woven het meest geschikte materiaal. Maar, als de stevigheid van de tas belangrijk is voor je bedrijf dan is katoen juist weer geschikter omdat katoen meer gewicht kan houden dan een non-woven tas. Qua prijs is non-woven weer goedkoper.

Beide materialen zijn makkelijk schoon te houden. Katoen kan gewassen worden in de wasmachine en non woven kan makkelijk schoongeveegd worden.

De bedrukking is minstens zo belangrijk als de tas zelf, op katoen kan gedrukt worden met fijnere ontwerpen en op non-woven is dit juist weer niet aan te raden. Wil je weten op welke tas jouw ontwerp het beste uitkomt? Neem dan contact op met een van onze medewerkers!

Klik hier voor ons complete assortiment!