Loading...

Please wait...

Wat is lasergraveren?

Lasergraveren is het graveren en bewerken van materiaal met behulp van een laser.  Lasergraveren is een van de nieuwere technieken op het gebied van graveren. Bij lasergraveren gebruiken we de hitte van de geconcentreerde lichtbundel om de kleinste details haarscherp te graveren.

Waarvoor wordt het gebruikt?

De techniek is vaker in gebruik dan je denkt. Lasergraveren is namelijk erg geschikt voor het graveren van bijvoorbeeld: naamborden, merklabels, sleutelhangers en pennen. Het is een breed inzetbare techniek en geschikt voor bedrijven die kiezen voor een strakke en wat modernere uitstraling. Ook in fabrieken wordt er veel gebruik gemaakt van lasergravure op de instructiepanelen, dit omdat de tekst dan permanent is en niet kan vervagen.

Hoe gaat lasergraveren in zijn werk?

Lasergravure verloopt via een laser die wordt bestuurd door een computer. Op deze computer wordt de gewenste afbeelding opgenomen en gegraveerd op het door jou uitgekozen materiaal. Er kan gegraveerd worden op RVS, kunstof en ook op organisch materiaal zoals hout. De lasergravure verandert de kleur van het oppervlak van het materiaal. Het uiteindelijke resultaat is afhankelijk van de soort ondergrond, sterkte van de laserstraal en de lasermachine zelf.

De voordelen van lasergraveren

Het grote voordeel van lasergraveren is dat het in grote oplage vele malen goedkoper en sneller is dan de tijdrovende en arbeidsintensieve diamantgravure van vroeger. Daarnaast voldoen lasergravures aan alle industriële normen. En ook niet geheel onbelangrijk, op deze manier blijft de afbeelding levenslang zichtbaar.

 

Nieuwschierig geworden?

Op onze site Promo2000.nl bieden wij verschillende pennen aan die bewerkt kunnen worden met lasergravure, bijvoorbeeld de Alicante pen. Neem gerust een kijkje! Voor vragen kun je contact met ons opnemen via de chat op onze site, telefoon of mail.