Loading...

Please wait...

Sint Maarten, Sint Maarten
de koeien hebben staarten
de meisjes hebben rokjes aan
daar komt Sinte Maarten aan.

Dit is een van de ,veel gebruikte, sint-maartensliedjes dat wordt gezongen tijdens het sint-maartensfeest ter ere van Sint Maarten. Dit liedje wordt veel gezongen in het Noorden van Nederland. De teksten van de sint-maartensliedjes variëren van streek tot streek en hebben verschillende thema’s.

Maar waar komt het Sint-Maartensfeest vandaan..?

Dit is nog steeds niet helemaal duidelijk, over de geschiedenis van het feest wordt veel gespeculeerd. Vaak wordt verondersteld dat het feest teruggrijpt op een Germaans winterfeest, maar ook een zuiver kerkelijke oorsprong is mogelijk.

In Nederland komt de viering voor in delen van het land. En niet in iedere streek leeft de traditie even sterk; in Limburg, Noord-Holland en Groningen werd in 1997 vastgesteld, dat in deze provincies de sint-maartensviering nog vrij actueel was. In de provincies Friesland, Drenthe en Noord-Brabant was een vermeerdering van de vieringen waargenomen. En in veel mindere mate wordt Sint-Maarten gevierd in Zuid-Holland, Zeeland en in delen over Overijssel, Flevoland en Gelderland.

Sint-Maarten heeft overeenkomsten met het Sinterklaasfeest, namelijk dat er bij beide vieringen veel snoepgoed over de toonbank gaat! Dit is een kans voor uw bedrijf om de medewerkers of trouwe klanten even in het zonnetje te zetten met snoepgoed dat past bij uw bedrijf. Op onze gespecialiseerde website www.snoepgoedland.nl heeft u de mogelijkheid om smaak aan uw zaak te geven en te promoten met bedrukt snoep! Het snoep dat wij aanbieden op Snoepgoedland is geselecteerd op: een goede kwaliteit-prijsverhouding, uitstekende opdrukmogelijkheden, populariteit van het snoep en natuurlijk SMAAK.

Snoepgoed wat hier uitermate geschikt voor is, is bijvoorbeeld: heerlijk zoet zuurtje LOULOU, Belgisch chocolade in wikkel FABIOLA en clickblikje snoep ESMARALDA met een ruime keuze aan snoepjes.

Loopt het water nu al in uw mond en wilt u uw bedrijf in de spotlights zetten? Kom dan langs in Snoepgoedland! Onze medewerkers kunnen voor u een vrijblijvende offerte maken. Wij zijn bereikbaar per mail: [email protected] en op telefoonnummer: 0599-648 795