Loading...

Please wait...

Papieren tasjes zijn voordelig en worden gezien als een duurzaam alternatief voor plastic tassen. Ze worden met verschillende technieken bedrukt en het is vaak lastig om de ideale techniek te vinden. In deze blog help ik je bij de keuze voor papieren tasjes.

 

Hoeveel kleuren opdruk wil je?

Dit is de eerste vraag die ik altijd aan mijn klanten stel. Het maakt namelijk nogal uit of één kleur voldoende is, of dat je meerdere kleuren of fullcolour  bedrukte tasjes wilt. Als je namelijk meer dan één kleur wilt bedrukken, dan worden de tasjes “vanaf de rol bedrukt”. Dit betekent dat er eerst een rol papier bedrukt worden, en daarna worden er van dat papier tasjes in elkaar gezet. Dit is niet per sé duurder, maar de levertijd is wel langer. Daarom kiezen bedrijven die snel de tasjes binnen willen hebben, vaak voor één kleur bedrukking. Kies je voor kraft-papier, dan is een opdruk met meerdere kleuren wel mogelijk bij van te voren gefabriceerde tasjes.

 

Wil je de bedrukking “all-over” of alleen op de voor- en achterkant?

Als we het aantal kleuren duidelijk hebben, dan vraag ik op welke posities de bedrukking moet komen. Zowel bij kraftpapier als bij gelamineerd papier, kan je namelijk allover en ook op de zijkanten bedrukken, maar moet dit dan wel weer “vanaf de rol” bedrukt worden. Dit zorgt voor een iets langere levertijd. Kies je voor alleen een bedrukking aan de voorkant en/of achterkant, dan is de levertijd korter omdat de bedrukking gedaan wordt op vooraf-gemaakte tassen.

 

Kraftpapier of gelamineerde tasjes?

We zien dat kraftpapier steeds populairder wordt. Het is een goedkoop materiaal en heeft een duurzame uitstraling. Kraftpapier is meestal bruin of wit en kan ook in meerdere kleuren bedrukt worden. Als je een luxere uitstraling wilt, dan zijn gelamineerde tasjes een goede optie. Vaak kiezen klanten voor glanzend gelamineerd papier, maar ook een matte look is mogelijk. Verdere afwegingen tussen kraftpapier en gelamineerd zijn:

  • Kraftpapier oogt natuurlijker / meer milieubewust omdat het papier minder bewerkt is en bruin kraftpapier is niet gebleekt. Kraftpapieren tasjes zijn bij uitstek geschikt voor low-budget.
  • Gelamineerd papier oogt luxer en kan in meerdere papierdiktes gekozen worden.

 

Glanslaminaat papieren tassen Bonella-7326

Gelamineerd tasje met één kleur bedrukking

 

Budget kraftpapieren tas met fullcolor opdruk-0

Kraftpapier tasje met fullcolor opdruk

 

Waar gebruik je de tas voor?  Papierdikte

Ik vraag aan bijna al mijn klanten waarvoor ze de tas willen gebruiken. Soms vragen ze zich af waarom, maar op deze manier kan ik meedenken over onder andere de juiste papierdikte. Wil je  boeken in de tas meegeven of een t-shirt?  Hoe zwaarder het product dat je wilt meegeven, des te steviger moet het papier zijn dat je nodig hebt. Benieuwd wat een goede papierdikte is voor de je tasjes? Neem contact met ons op en we helpen je graag met voorbeelden.

 

Nieuw: Groeipapier

Misschien heb je er wel eens van gehoord. Groeipapier is papier met zaadjes erin. Zodra je de tas niet meer nodig hebt, stop je hem in de grond en komen er kruiden, veldbloemen en zonnebloemen uit. Een superleuk idee voor als je een duurzame uitstraling wilt. Wij leveren tasjes gemaakt van groeipapier en krijgen regelmatig leuke reacties hierover van onze klanten.

Groeipapieren tasjes

 

Advies op maat? Neem contact op. We helpen je heel graag

Zoals je leest zijn er veel verschillende opties en kan het lastig zijn om de beste oplossing te vinden voor je bedrijf. Daarom staan wij voor je klaar om te helpen met advies en voorbeelden van tasjes die geschikt zijn. Neem contact op.

Benieuwd welke tasjes we leveren? Bekijk het volledige overzicht papieren tasjes van Promo2000.