Loading...

Please wait...

Zo ontstond Pennenland

Zo ontstond Pennenland,

In 1986, ik was toen 22, kocht ik samen met een compagnon een winkel in het centrum van Rotterdam. Schrijfwarenspeciaalzaak Van der Sluis. Wij verkochten luxe schrijfwaren, wat kantoorartikelen en tabak. Ik heb daar met veel plezier pennen verkocht maar na 7 jaar was het tijd voor iets anders. Na wat omzwervingen kwam ik in de relatiegeschenken terecht en nog weer later kreeg ik een mooie baan bij Gillette, destijds de distributeur van Parker en Waterman.

Rond de eeuwwisseling vond ik dat het tijd werd om weer op eigen benen te gaan staan en te gaan doen wat ik altijd leuk heb gevonden. Pennen verkopen. Het internet was net in opkomst dus ik begon op 1 januari 2000 een pennenspeciaalzaak op internet. In januari ging de eerste website, Pennenland.nl, online. Vanuit mijn kantoor aan huis in Rotterdam verkocht ik luxe pennen. Maar al snel had ik in de gaten dat het nog leuker was om goedkope bedrukte pennen aan kleine zelfstandig ondernemers te verkopen. Het concept van een gespecialiseerde website was hiermee ontstaan.

Bij Pennenland / Promo2000 ben ik er altijd in blijven geloven dat de klant graag geholpen wordt om het voor hem juiste product te kiezen. Niet te duur, niet te goedkoop, niet te veel maar ook zeker niet te weinig. Bij fabrikanten uit heel Europa zocht ik de ‘krenten uit de pap’ want alleen de beste producten met de mooiste opdrukken haalden mijn website.

In 2003 trouwde ik met Wanda Ram. Zij stapte niet alleen in mijn huwelijksbootje maar gelukkig ook in mijn bedrijf. Sinds die tijd runnen wij Promo2000 samen.

Bart Koster