Loading...

Please wait...

Waterman pennen

1 producten

Producten per pagina

Waterman pennen graveren.

Waterman pennen zijn schitterende pennen voor een relatiegeschenk of zakenrelatie. Promo2000 biedt aan : Waterman Graduate, Waterman Hemisphere, Waterman Expert, Waterman Carene, Waterman Perspective. Een Waterman pen laten graveren of bedrukken is het waard want Waterman pennen zijn blijvend. Dus zullen jouw klanten  jou herinneren. En dat is goed voor je bedrijf!

Een korte geschiedenis van Waterman.

Het bedrijf is opgericht in 1883 door Lewis Edson Waterman. Een jaar later kreeg hij het patent op een inkt-toevoer systeem waarin drie groefjes te vinden waren, het Three Fissure Feed. Dit systeem zorgde ervoor dat de inkt zonder haperingen naar de penpunt liep en niet lekte. Het bedrijf kreeg de naam  ‘the ideal Pen Company’ maar dat werd later veranderd in The L.E. Waterman Company’. En dat zou ook altijd zo blijven. De oprichter overleed in 1901 maar het bedrijf had al een flink marktaandeel en steeds opnieuw weer echt vernieuwende pen-ontwerpen. De juiste marketing zorgde ervoor dat het bedrijf steeds verder groeide. Bekende modelnamen uit de eerste periode zijn de Laureat en de Gentleman. De fabriek staat sinds 1967 in het Franse Saint-Herblain en het hoofdkantoor is in Parijs gevestigd.

Het huidige Waterman

Waterman is nog steeds één van de grootste pennenmerken ter wereld. Tot 1980 is Waterman een familie-bedrijf geweest, daarna zijn er twee overnames geweest. Sanford is een schrijfwarengroep die nu het merk onder zijn hoede heeft. Zij produceren per jaar circa 5 miljoen vulpennen voor het merk. Promoot je bedrijf met stijl en kies voor Waterman.